Detta enzym ökar utjäsningsgraden genom konvertering av stärkelse och dextriner till förjäsbart glukos. Lämplig till ölstilar som ska vara väl utjästa, som Brut IPA.Ultra-Ferm är flytande amyloglukosidas (AMG) från Aspergillus niger. Omvandlar stärkelse och långa kolhydratkedjor till glukos via hydrolys. Enzymet kan ge upp till 100 % hydrolys av dextriner till förjäsbart glukos, vilket kan jämföras med 75 - 80 % vid normal mäskning.Omältade råvaror kan användas som källa för stärkelse. Lämpligt även för fruktöl, cider och destillering.Tillsätt Ultra-Ferm under inmäskning vid ölbryggning.Tillverkare : White Labs Dosering: 10 ml per 20 literRekommenderad temperatur: 60 °C (enzymet denatureras vid 85 °C)Rekommenderat pH 3,5 - 5,5Förvaras vid 4 - 8 °C