Ljus lager med vitt skum. Ren och fin i smaken med hint av vanilj, ljus malt och honung. Torr avslutning.
Antal liter färdig produkt: ca 23 liter
Alkoholprocent: ca. 4,4
IBU: 18-24
Färg: Ljus
Rekommenderad jästemperatur: 20-25°C
Uppskattat SG*: 1,005
Uppskattat SG; benämning för mängden restsötma i ölen. Mäts med hydrometer när jäsningen är avslutad
Det rekommenderas att rehydrera torrjästen före användning, Koka upp 1 dl vatten per paket jäst. Låt vattnet svalna till ungefär rekommenderad jästemperatur. Sprinkla jästen över ytan på vattnet och låt stå i 10 minuter, använd därefter en desinficerad sked eller liknande för att röra om blandningen och låt därefter stå i ytterligare 10 minuter. Sen kan jästen hällas ner i den kylda vörten.
Du kan behöver köpa till:
1 kg dextros eller 1.2 kg ljust maltextrakt
Du kan behöva också:
Jäshink
Hävert
Jäsrör
Star San / Saniclean (steriliseringsmedel)
Flaskfyllare
Ölflaskor i brunt glas : 0,33 eller 0,5L
Ölkapsyler 200- eller 75-pack
Kapsylerare