Clarity-Ferm 10 ml White Labs

Lagerstatus: Tillgänglig inom 2-4 dagar
Artikelnr: P-BD-0272
35,00 kr /st

Clarity-Ferm är ett enzym som har två tillämpningar inom ölbryggning:
1) Motverkar köldgrumling
2) Reducerar innehållet av gluten i öl

Köldgrumling orsakas av utfällning av komplex bildade av polyfenoler och proteiner vid kallagring. Clarity-Ferm motverkar bildandet av sådana komplex.

Dessutom sänker Clarity-Ferm gluteninnehållet väsentligt. Öl av kornmalt och/eller vetemalt som behandlats med Clarity-Ferm brukar innehålla under 20 ppm gluten, vilket är det internationella gränsvärdet för öl att betraktas som "glutenfri".

Dosering: 10 ml per 20 liter. Tillsätts samtidigt som jästen.

Kunder som köpte denna köpte också

Verdant Ipa Lallemand

Rekommenderas för öl som ska torrhumlas
59,00 kr /st